Valdobbiadene
Prosecco

Prosecco’s

Hoe te bestellen

Wilt u een van onze overheerlijke prosecco’s bestellen?

Dat kan op twee manieren: door te bellen of te mailen.

Houd er rekening mee dat het enkele werkdagen kan duren voordat uw bestelling verwerkt is.

Over de prosecco

HISTORIE

De Ca’ Salina Winery werd in de jaren 70 opgericht door Riccardo Bortolin nadat de historische Cantina Bortolin tussen de broers was verdeeld. Ca’ Salina (‘Zouthuis’), ontleent zijn naam aan het grote huis dat waarschijnlijk werd gebruikt als zoutopslag. In 1993 bouwde Gregorio Bortolin zijn wijnmakerij in de heuvel achter het huis en zo kreeg hij volledige autonomie over elk aspect van het productieproces.

De wijnmakerij Ca’ Salina bevindt zich op een prachtige locatie, bovenop een heuvel in het hart van het DOCG-gebied Valdobbiadene. Vanuit de ramen kunt u de adembenemende schoonheid bewonderen van de heuvels van Prosecco Superiore, de wijnroute ‘Strada del Vino’. De grote familievilla van het landgoed domineert het omringende landschap en is een voor de hand liggende bestemming voor wijnliefhebbers die het gebied bezoeken.

TRADITIE EN INNOVATIE

Traditie, passie voor het land en waardering voor eenvoudige geneugten. Dit zijn de waarden die de keuzes van Gregorio Bortolin en zijn vrouw Neva hebben gemotiveerd en die het paar heeft doorgegeven aan hun zonen Massimo en Michele. Met deze waarden in het achterhoofd is innovatie zinvol, omdat het bijdraagt ​​aan het waarborgen van de kwaliteit van Ca’ Salina’s producten.

DE WIJNSTREEK

Conegliano Valdobbiadene, die in 2009 de DOCG-status kreeg, staat aan de top van de kwaliteit van Prosecco, een wijn die uitsluitend wordt geproduceerd in het noordoosten van Italië in de regio’s Veneto en Friuli Venezia Giulia. Het hart van Conegliano Valdobbiadene DOCG ligt in het heuvelachtige gebied van de provincie Treviso tussen de steden Conegliano en Valdobbiadene. Het gebied ligt tussen de Dolomieten en de Adriatische zee, een combinatie die zeer gunstig is voor het klimaat. Het land is hier prachtig maar toch erg moeilijk te bewerken en wijnboeren hebben het centimeter voor centimeter moeten winnen door hun geliefde wijnstokken met de hand te bewerken.

€ 18,95 / per fles

RIVE DI SANTO STEFANO

VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG

EXTRA BRUT

Deze extra droge Prosecco is bijzonder elegant en heeft een levendige bubbel. In z’n geur en smaak fris en fruitig met tonen van appel en acacia bloemen. Goede structuur en een volle smaak.

€ 14,95 / per fles

RIVÉTE

VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG

BRUT

Een Valdobbiadene brut met de karakteristieke droge en harmonieuze smaak. Met z’n fijne en frisse aroma’s is deze prosecco ideaal als aperitief en zeer geschikt om te serveren bij visgerechten.

€ 14,95 / per fles

SIRÒCOL

VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG

EXTRA DRY

Is gemaakt van de beste druiven uit de wijngaard van de familie Gregorio Bortolin. Deze heerlijke en makkelijk zachte prosecco, tussen droog en zoet in, heeft een fijne bubbel en een harmonieuze smaak. Door z’n veelzijdigheid is de Sirocol geschikt om te drinken als aperitief of als begeleider bij alle gerechten.

€ 14,95 / per fles

PARADISO

VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG

DRY

Deze prosecco heeft een mooie bubbel welke zeer lang in het glas bruist. Een heerlijke fruitige en bloemige geur. Licht zoete smaak, ideaal bij gebak of zoete desserts.

€ 14,95 / per fles

BRUTISSIMO

INCROCIO MANZONI

ROSATO

Een mooie droge Rose Spumante van de Incrocio Manzoni druif 13,025, een kruising van Moscato d’Amburgo en Raboso Piave. Met geuren van rood fruit is deze rosé heerlijk bij visgerechten.

€ 11,95 / per fles

GAUDIUM

SPUMANTE

Heerlijke frisse medium wijn met een rijke, fijne en lang aanhoudende bubbel. De smaak is verfijnd met hinten van noten en vanille , een zachte sekt-achtige wijn voor elk moment van de dag.